vrijdag, mei 24, 2024

Feyenoord vraagt dispensatie voor nieuwe strenge regels; KNVB wijst af

Veel gelezen

Het kampioenschap kan tijdens de aankomende wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles definitief voor de Rotterdamse ploeg zijn. Aan een  overwinning heeft Feyenoord voldoende punten verzameld om uit het zicht van rivalen Ajax en PSV te blijven. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan zullen de Rotterdammers een dag later het kampioenschap uitgebreid vieren op de Coolsingel. Maar Feyenoord moet er dan wel voor zorgen dat niet alleen de spelers, maar ook de supporters hun sportieve prestaties waarmaken.

Feyenoord heeft voor de zekerheid aan de KNVB gevraagd of de recente regels ten aanzien van onderbreken en staken wanneer er dingen op het veld worden gegooid, ook geldt bij deze zogenaamde kampioenswedstrijd. De KNVB heeft laten weten dat voor deze wedstrijd geen uitzondering wordt gemaakt. Worden er spullen op het veld gegooid, dan wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Wordt een speler of official geraakt door een object, dan zal ook deze kampioenswedstrijd gewoon definitief worden gestaakt. En dat zou betekenen dat  de wedstrijd aanstaande dinsdag zonder publiek zal worden uitgespeeld en de huldiging op de Coolsingel in het water zal vallen.

Gemeente legt algeheel alcoholverbod op

Mocht de wedstrijd zonder incidenten verlopen, uitgespeeld worden en door Feyenoord worden gewonnen, dan volgt dus een dag later de huldiging op de Coolsingel. De gemeente Rotterdam heeft echter alvast aangekondigd dat tijdens de huldiging geen alcohol zal worden toegestaan, omdat er grote mensenmassa’s worden verwacht en men de openbare veiligheid en orde wil waarborgen.

Een woordvoerder van de gemeente verklaart dat fans bij de ingang van het huldigingsterrein grondig zullen worden gecontroleerd en dat eventuele flessen of blikjes alcohol in beslag zullen worden genomen. Als iemand met alcohol wordt aangetroffen, zal hij waarschijnlijk geen boete krijgen, maar de alcohol zal toch worden afgepakt.Het is te hopen

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen