woensdag, april 24, 2024

Louis van Gaal benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Veel gelezen

Louis van Gaal werd onlangs tijdens een speciale avond in Zeist benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en onderscheiden met het ridderschap van de KNVB, de op één na hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond. Een mooi kroon op de carriere van de inmiddels 71-jarige coach  die hiermee werd bedankt voor zijn werk en behaalde prestaties tijdens zijn loopbaan.

Louis van Gaal was maar liefst drie keer bondscoach van het Nederlands elftal, namelijk tussen 2000-2001, 2012-2014 en 2021-2022.

Bijzondere sportieve prestaties

Namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kreeg Van Gaal de onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt door minister Conny Helder. De KNVB verklaarde dat de onderscheiding een erkenning is voor de bijzondere sportieve prestaties waarmee Van Gaal Nederland op het nationale en internationale toneel heeft vertegenwoordigd, en de impact die dit heeft gehad op de Nederlandse samenleving.

De toekenning van het prestigieuze ridderschap aan Louis van Gaal was zeker een passende manier om zijn bijdrage aan de voetbalwereld te erkennen, zowel in Nederland als op het wereldtoneel. Hij is een ware ambassadeur voor het voetbalspel en het is niet meer dan terecht dat zijn carrière wordt gemarkeerd met zo’n prestigieuze eer.

Van Gaal ontvang eerder al een hoge onderscheiding

In 1997 werd Louis van Gaal al officieel bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, een iets lagere, maar net zo’n prestigieuze titel. De toekenning van het nationale ridderschap werd aan Van Gaal uitgereikt door landelijk voorzitter Just Spee, die opmerkte dat “Oranje dankzij jou weer kleur op de wangen heeft. We kunnen weer vooruit.”

Van Gaal was een van de meest succesvolle en invloedrijke voetbalcoaches aller tijden. Gedurende zijn tijd als bondscoach van Nederland won hij 40 van de 63 wedstrijden. Negentien duels eindigden in een gelijkspel en slechts vier wedstrijden werden door Van Gaal en zijn ploeg verloren.

Meest gedecoreerde voetbalcoach

Met zijn nieuwe titel is Van Gaal een van de meest gedecoreerde voetbalcoaches van ons land. Hij staat bekend om zijn inzet om jonge talenten te ontwikkelen en hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Van Gaal gelooft heilig in het belang van teamwerk en is ervan overtuigd dat men voor goed voetbal vooral goede teamspelers nodig hebt.  Hij heeft de carrières van talloze getalenteerde spelers helpen ontwikkelen en velen van hen zijn inmiddels uitgegroeid tot absolute iconen in de voetbalsport.

De waardering en erkenning van Van Gaals enorme bijdragen aan de voetbalsport werd gevierd op een avond waarop ongeveer honderd genodigden aanwezig waren, waaronder een aantal spelers van de drie selecties waarmee de voormalige bondscoach werkte.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen