zaterdag, maart 2, 2024

Harde woorden van Maurice Steijn aan het adres van Pierre van Hooijdonk

Veel gelezen

Maurice Steijn was afgelopen maandagavond te gast bij het programma Veronica Buitenspel en het duurde niet lang voordat hij daar duidelijk liet weten hoe hij over Pierre van Hooijdonk  denkt. De trainer van Sparta Rotterdam werd gevraagd naar zijn relatie met de analist en het antwoord was verre van vriendelijk, maar heel duidelijk: “Ik vind hem een klootzak, ja,” zei Steijn openhartig. “Hij is super rancuneus tegen mij omdat ik twee jaar geleden zijn zoon (Sydney van Hooijdonk) niet altijd heb opgesteld, wat zowel voor als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij vindt dat hij op tv moet komen om mij en ook Sparta bij gelegenheid naar beneden te halen.”

De spanning tussen Steijn en Van Hooijdonk is geen nieuws, maar de botheid van het antwoord van eerstgenoemde was niettemin schokkend. Het is duidelijk dat Steijn niet veel respect heeft voor Van Hooijdonk, en het is waarschijnlijk dat de voormalige speler van Feyenoord en NAC er net zo over denkt.  De rivaliteit tussen de twee mannen suddert al jaren, en wordt naarmate de tijd vordert alleen maar feller. Het is onduidelijk of de twee zich ooit zullen verzoenen, maar het is duidelijk dat ze niet snel kerstkaarten zullen uitwisselen.

Altijd spreken met een dubbele agenda

Steijn heeft duidelijk gemaakt dat hij zich de laatste tijd een stuk minder aantrekt van de opvattingen van Van Hooijdonk over de zaak. In een interview met de NOS verklaarde Steijn dat het nogal “lachwekkend en zielig” werd om Van Hooijdonk in de NOS-studio te zien, omdat hij vond dat de meningen die hij gaf niet los stonden van zijn eigen gevoelens.

“Kijk dat zegt hij steeds, maar Pierre heeft natuurlijk altijd een dubbele agenda. Hij kan nooit onafhankelijk iets zeggen en het is nu wel een beetje zielig aan het worden”, legde Steijn uit.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen