dinsdag, juni 18, 2024

Het mes zal diep snijden bij Ajax voordat het nieuwe seizoen begint

Veel gelezen

Fans van Ajax wachten met smart op nieuws over de stappen voor die Ajax zal nemen na het desastreuze seizoen. Het Algemeen Dagblad bericht dat een vervanger van Heitinga, die vrijwel zeker zal vetrekken bij Ajax, in het buitenland gezocht wordt. Mislintat, de directeur voetbalzaken, zou al op zoek zijn naar een geschikte kandidaat en daaarbij worden namen van Donny van de Beek en Hakim Ziyech genoemd.

Mislintat maakte onlangs enkele interessante opmerkingen over de trainerspositie van de ploeg voor volgend seizoen. Hoewel Heitinga aanvankelijk op pole position stond voor de rol, is hij door recente tegenslagen zeker niet langer meer eerste keuze van de club. Met een gebrek aan ideale kandidaten in Nederland wordt daarom nu over de grens gekeken. De naam van Peter Bosz is in verband met een onafwendbaar vertrek van Heitinga genoemd, maar hij wordt door Ajax niet als geschikte kandidaat gezien om Heintinga te vervangen. De club heeft de voorkeur uitgesproken op zoek te gaan naar een ervaren trainer.

Niet alleen de trainer zal vervangen worden: spelers zullen het ook moeten ontgelden

In het nieuwe seizoen zal er zeker een ander Ajax op het veld staan dan nu het geval is. Mislintat heeft in het verleden al een aantal slimme aankopen gedaan en onder meer Daley Blind en Dusan Tadic naar Amsterdam gehaald. En nu lijkt het erop dat hij opnieuw grote stappen wil zetten op de transfermarkt.

Een van de spelers die Mislintat naar verluidt op het oog heeft is Donny van de Beek. De 24-jarige middenvelder was de afgelopen jaren een belangrijke speler voor Ajax en hielp hen in het seizoen 2018-19 de halve finale van de Champions League te bereiken. Nu zijn contract in 2022 afloopt, lijkt het voor Ajax het perfecte moment om hem te kopen.

Een andere speler waarin Mislintat naar verluidt geïnteresseerd is, is Hakim Ziyech. De Marokkaanse vleugelspeler was een sterspeler voor Ajax tijdens hun ongelooflijke run naar de halve finales van de Champions League, en het lijkt erop dat hij opnieuw zou kunnen verhuizen.

Hoewel het waarschijnlijk is dat Edson Alvarez en Mohammed Kudus hun droomtransfer bij Ajax zullen krijgen, moet de club hen vervangen door nieuwe middenvelders. En aangezien Jurriën Timber wordt gezien als een potentiële leider van het nieuwe team, zal het interessant zijn om te zien of hij in Amsterdam blijft of naar een andere club verhuist.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen