zaterdag, maart 2, 2024

Gezondheid Abdelhak Nouri volgens familie aanzienlijk verbeterd

Veel gelezen

Het is een lange en moeilijke weg geweest voor de familie van Abdelhak Nouri sinds zijn tragische hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in 2017. Tijdens een interview met Ajax Life, gaf zijn broer aan dat het inmiddels al wat beter gaat met het voormalige toptalent van de Amsterdammers. Toen Abdelhak in 2017 in het ziekenhuis werd opgenomen, kreeg hij een zuurstoftekort aan zijn hersenen en werd permanente, ernstige en invaliderende hersenbeschadiging geconstateerd. Sindsdien heeft zijn familie gepleit voor zijn zorg en rechten en actief gevochten om de hem te kunnen blijven verzorgen.

En dat boek nu blijkt de nodige successen. Zijn broer Abderrahim vertelde aan Ajax Life dat zijn gezondheid beter is en dat zijn situatie ook iets is verbeterd. Hij zei: “Abdelhak zet stappen in de goede richting en het gaat veel beter met zijn gezondheid. We zijn hier positief en blij mee.” Abdelhak keerde in december 2019 terug naar huis en krijgt sindsdien zorg en therapie. Abderrahim zei dat de revalidatie van Abdelhak doorgaat. “Hij heeft wat bewegingen kunnen maken met zijn armen en benen, wat heel positief is. Het is een langzaam proces, maar hij boekt vooruitgang. Daar zijn we erg blij mee,” zei hij.

Nouri heeft eindelijk weer wat kleur op de wangen

De familie is ook dankbaar voor de steun die ze hebben gekregen van de Ajax-familie en de bredere voetbal gemeenschap. Abderrahim zei: “We zijn erg dankbaar voor de enorme steun van iedereen bij Ajax, de voetbalwereld en iedereen die Abdelhak en onze familie op welke manier dan ook heeft geholpen.”

De situatie is natuurlijk nog allesbehalve rooskleurig. Nouri laat ons merken dat hij hoort en begrijpt wat er om hem heen gebeurd. En andersom geldt dat hetzelfde. Volgens zijn broer heeft Nouri weer wat kleur op de wangen, lacht hij om grappen en wordt emotioneel wanneer we mooie herinneringen uit het verleden ophalen. 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen