zaterdag, maart 2, 2024

Ajax schakelde recherchebureau in om intern lek op te sporen

Veel gelezen

Het was vorig jaar een chaotische transferzomer voor Ajax Amsterdam. Na het vertrek van Marc Overmars als sleutelfiguur die verantwoordelijk was voor de aan- en verkopen, was het alle hens aan dek voor de Amsterdammers. Zo wilde de nieuwe trainer Alfred Schreuder graag met een volledig spelersbestand aan het seizoen wilde beginnen en moest Ajax snel handelen.

Technisch manager Gerry Hamstra en zijn assistent Klaas-Jan Huntelaar werkten onvermoeibaar om de deals rond te krijgen, maar werden voortdurend gefrustreerd door een mysterieus lek binnen de organisatie. Wat ze ook probeerden, informatie over deals en transfers kwamen in een mum van tijd bij de pers terecht.

De Telegraaf leek een directe lijn met de Mol te hebben

Hoe snel ze ook gingen, elke transferonderhandeling leek op straat te komen voordat ze kon worden afgerond. Gevoelige informatie bereikte binnen de kortste keren de media en het bestuur van Ajax had er genoeg van. Zo was het nieuws over een afgeronde transfers al binnen enkele minuten nadat de deal was beklonken, terug te lezen op het internet. Met name de Telegraaf leek een directe lijn met iemand binnen de organisatie te hebben, aangezien zij vaak als een van de eerste over gevoelige informatie verslag deden.

Volgens NRC schakelden de Amsterdammers een onderzoeksbureau, Hoffmann Bedrijfsrecherche, in om het lek tot op de bodem uit te zoeken. Vergaderruimtes werden op afluisterapparatuur gecontroleerd en iedereen moest zijn of haar telefoon inleveren, zodat berichten konden worden nagetrokken. Helaas leverde het onderzoek niets op. Ondanks de tegenslagen slaagde Ajax er in verschillende belangrijke aanwinsten binnen te halen en kende het een sterke start van het nieuwe seizoen..

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen