zaterdag, maart 2, 2024

Expeditie Robinson zit niet te wachten op Eljero Elia als deelnemer en dit is waarom!

Veel gelezen

Eljero Elia kondigde begin dit jaar aan een punt te zetten achter zijn carrière als profvoetballer. En dat betekent dat hij nu tijd genoeg heeft om zich met allerlei andere zaken bezig kan houden. Meedoen aan het programma Expeditie Robinson, bijvoorbeeld leek de 36-jarige oud-international wel wat. Maar helaas, de redactie van het programma zat niet te wachten op Elia als deelnemer aan het programma.

Veroordeeld voor mishandeling van scooterrijder

Deelname aan het programma was volgens de maker geen goed idee, omdat Elia zich in het verleden meerdere malen schuldig zou hebben gemaakt aan geweldsdelicten. Zo werd hij in 2008 veroordeeld tot een boete van €200,-  voor mishandeling van een scooterrijder waarmee hij ruzie kreeg. Op dat moment speelde de voetballer bij FC Twente. Acht jaar later, toen Elia uitkwam voor Feyenoord werd hij opnieuw in verband gebracht met een mishandeling. Deze zou hebben plaatsgevonden in de nacht na de wedstrijd in de Kuip om de KNVB-beker.

Een 26-jarige man kreeg op het Stadhuisplein klappen en op videobeelden zou Elija zijn vastgelegd. Hij werd door de politie gesommeerd zich te melden op het politiebureau. Toen de speler daaraan gehoor gaf, werd hij aangehouden als verdachte. Elija verbleef één nacht in een politiecel, maar werd uiteindelijk niet veroordeeld.

Veroordeeld na wat zoeken via Google

Elia maakt er geen geheim van dat hij vindt dat Expeditie Robinson niet nauwkeurig te werk  is gegaan: ,,Ze hebben wat gegoogeld en gelezen dat ik in het verleden iemand zou hebben mishandeld. Ik heb het niet gedaan en ben er nooit voor veroordeeld. Maar oké, succes met je programma dan”.  Elia verwijst hiermee naar het incident uit 2016, waar hij inderdaad niet voor veroordeeld werd. Wellicht dat de makers van het programma wat verder hebben gegoogled dan 2016 en zij de geweldsuitbarsting uit 2008 zijn tegengekomen. Hoe het ook zijn mag, de makers willen simpelweg geen risico nemen.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen