vrijdag, mei 24, 2024

Oranje stelt ook tegen Gibraltar ondanks overwinning erg teleur

Veel gelezen

De Nederlandse media was niet onder de indruk van het optreden van Nederland in hun 3-0 overwinning op Gibraltar maandagavond, en terecht. Na het 4-0 verlies in Frankrijk aan het begin van hun EK-kwalificatiecampagne had Oranje gehoopt de nare smaak weg te spoelen met een grote overwinning tegen Gibraltar, maar in plaats daarvan slaagden ze slechts in een magere 3-0 overwinning. En alsof dat nog niet genoeg teleurstelling was, liep het bij Oranje alles behalve gesmeerd.

De Telegraaf kopte de dag na de wedstrijd: “Alleen Aké op schot,” een verwijzing naar het feit dat alleen het schot van Daley Aké in de 39e minuut het enige kwaliteitsdoelpunt van de wedstrijd was voor Nederland. Dit is een heel verschil met hun twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar twee jaar geleden, die beide eindigden in 6-0 en 7-0 overwinningen.

Er zit toekomst in dit team

Het optreden tegen Gibraltar heeft de bezorgdheid dat Nederland nog veel werk te doen heeft voordat ze klaar zullen zijn voor het EK alleen maar groter gemaakt. Maar het is belangrijk op te merken dat de 3-0 overwinning op Gibraltar niet noodzakelijkerwijs een maatstaf is voor de toekomstige prestaties van het team. In de twee wedstrijden tegen de eilandnatie had Ronald Koeman de puzzelstukjes voor zich liggen, en het is aan hem om de beste manier te vinden om ze in elkaar te zetten.

Het Nederlands elftal is nog steeds niet op zijn best, maar met het juiste personeel, tactiek en instelling zouden we Nederland zijn potentieel kunnen zien bereiken. Voorlopig zullen de Nederlandse ochtendkranten kritisch blijven over het spel van het team, maar er is nog tijd voor Nederland om het ongelijk van de critici te bewijzen.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen