vrijdag, mei 24, 2024

Sjoerd Mossou wordt misselijk van uitspraak over Ajax-fans door Dusan Tadic

Veel gelezen

Na de 3-2 overwinning van Ajax op FC Groningen sprak Dusan Tadic zich uit tegen het gedrag van bepaalde fans tijdens de wedstrijd van het vorige weekend, die was gestaakt. Hij noemde de aanblik van huilende kinderen op de tribune en uitte zijn verdriet over de situatie. Sjoerd Mossou vond de opmerkingen van Tadic echter hypocriet.Tadic had in een interview gezegd: “Ik heb beelden gezien van huilende kinderen na de wedstrijd, omdat sommige mensen niet normaal naar een wedstrijd kunnen kijken.

Dat is erg triest om te zien. Mensen vragen me: ‘Wat gebeurt er in Nederland?’ Ze denken dat jullie hooligans zijn. Dit zou niet mogen gebeuren. Kinderen huilden en wij voetballen juist voor die kinderen. Misschien worden ze in de toekomst zelf voetballers. Ze hebben maar acht of negen minuten van de wedstrijd kunnen zien en dat is heel triest.”

Een beetje krom wanneer hij praat over het gedrag van anderen

In reactie op de woorden van Tadic zei Mossou in de AD Voetbalpodcast: “Het is een beetje krom om Tadic te horen praten over het gedrag van anderen. Ik zal daar niet te ver mee gaan, want ik vind Tadic ondanks zijn irritante gedrag een aardige figuur. Hij had grotendeels gelijk in wat hij zei, maar zijn opmerking over een voorbeeld zijn voor kinderen was cringeworthy. Als hij kinderen als voorbeeld stelt en vervolgens op het veld gedrag vertoont dat niet voorbeeldig is, heeft hij niet veel recht van spreken.”

Volgens Mossou uitte Tadic wel terecht zijn bezorgdheid over het protocol dat wordt gebruikt om voetbalwedstrijden te schorsen. Hij stelde dat de situatie wordt opgeblazen. Hoewel de kwestie serieus moet worden genomen, is het protocol zelf misschien niet houdbaar. Tadic verwoordde een soortgelijk gevoel, zij het in andere bewoordingen. Het probleem is serieus, maar wanneer andere landen hetzelfde zouden doen, dan zou er geen wedstrijd meer worden uitgespeeld. Het wordt tijd dat de KNVB de nieuwe regels nog eens tegen een ander licht houdt.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen