zaterdag, maart 2, 2024

Knieblessure maakt eind aan glorieuze carriere Luis Suárez

Veel gelezen

De 36-jarige Louis Suárez die onder andere voor FC Groningen, Ajax, Liverpool en Barcelona heeft gespeeld, staat voor een uitdagende situatie in zijn carrière. De voorzitter van zijn huidige club, Gremio, heeft ernstige zorgen geuit over zijn toekomst als speler. Dit komt omdat hij al lange tijd kampt met een ernstige knieblessure.

Volgens voorzitter Alberto Guerra is de situatie ernstig, omdat de voetballer veel injecties en medicijnen heeft gekregen, waardoor de limiet is bereikt. Verslagen van verschillende Braziliaanse media suggereren dat Suárez binnenkort zijn pensioen kan aankondigen vanwege zijn knieprobleem, omdat hij al verschillende operaties heeft ondergaan.

Zelfs overwogen een prothese te nemen

De Uruguayaanse voetballer heeft een prothese overwogen, maar Guerra gaf geen verdere details over deze optie. Hij onthield zich ook van commentaar op het mogelijke einde van Suárez’ carrière. Ondanks zijn blessureleed heeft Suárez nog een doorlopend contract bij Gremio tot december 2024. Hij begon zijn voetbalcarrière in Uruguay bij Nacional en verhuisde later naar Nederland in 2006. Hij speelde voor FC Groningen en Ajax voordat hij verhuisde naar Liverpool, Barcelona en Atletico Madrid. Later keerde hij voor enige tijd terug naar Nacional en tekende eerder dit jaar bij Gremio.

Op 31 december 2022 tekende hij een tweejarig contract bij het Braziliaanse Grêmio, nadat hij in 2007 debuteerde in het Uruguayaanse voetbalelftal. In de zomer van 2006 kocht FC Groningen Suárez voor ongeveer 1,5 miljoen euro, waarmee hij destijds de duurste speler was die ooit voor het team werd gekocht. De Uruguayaan maakte naam bij FC Groningen en bleek een waardevolle aanwinst. In de play-offs van het seizoen 2006/2007 maakte Suárez drie doelpunten in twee wedstrijden tegen FC Utrecht. Na een seizoen bij FC Groningen maakte hij in de zomer van 2007 een transfer naar Ajax vanwege werkweigering en een verloren arbitragezaak.

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen