dinsdag, juni 18, 2024

Spartak Moskou vraagt tevergeeft Russisch paspoort voor Quincy Promes aan

Veel gelezen

Afgelopen week heeft het Ministerie van Sport in Rusland een verzoek van Quincy Promes’ club Spartak Moskou om een Russisch paspoort voor de Nederlandse voetballer afgewezen. Quincy Promes speelt sinds 2014 voor het Russische team en de club had het ministerie van Sport gevraagd hem een paspoort te verlenen. Het nieuws komt kort nadat advocaat Robert Malewicz geruchten ontkende dat Promes zelf had geprobeerd een Russisch paspoort te verkrijgen.

Het lijkt er nu dus op dat het verzoek om het Russische paspoort niet van Promes zelf kwam, maar van Spartak Moskou. Het Algemeen Dagblad meldde dat de club een brief had gestuurd naar het Ministerie van Sport met het verzoek om het paspoort. Het nieuws is een klap voor Promes en zijn club, want de speler had gehoopt een paspoort te bemachtigen om in aanmerking te komen voor het Russische team in de Champions League.

Het is op dit moment onduidelijk waarom het Ministerie van Sport het verzoek heeft afgewezen, maar waarschijnlijk speelde de strafzaak die vandaag tegen Promes begint daarbij een rol. De advocaat van Promes verduidelijkte dat de aanvraag niets te maken had met het feit dat Promes dacht dat hij niet uitgeleverd zou hoeven worden. Rusland en Nederland werken namelijk niet meer samen bij uitleveringsverzoeken. Een Russisch paspoort zou in die zin dus geen hulp bieden.

Promes zal de rechtszaak tegen hem niet zelf bijwonen. De Nederlandse politie heeft al aangegeven dat zodra Promes zijn gezicht vertoont, hij zal worden aangehouden. En dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat hij minimaal een aantal weken zal vastzitten. Hierdoor zou hij niet mee kunnen voetballen en trainen bij zijn Russische club, wat tot gevolg zal hebben dat hij contractbreuk pleegt.

Verdacht van doodslag

Quincy Promes wordt verdacht van meer dan alleen poging tot moord. Volgens bronnen wordt de 50-voudig Nederlands international ook onderzocht voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Daarnaast wordt hij verdacht van het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest. De politie tapte Promes’ telefoon af in de nasleep van het steekincident tijdens een familiebijeenkomst in Abcoude in juli 2020, waarbij zijn neef aanzienlijke kniewonden opliep. De voormalige Ajax-speler gaf de steekpartij toe in een afgeluisterd telefoongesprek met zijn vader en moeder.

De verdenkingen van drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie zijn naar aanleiding van het steekincident aan het licht gekomen. Promes is wel aangeklaagd voor de steekpartij en die zaak begon afgelopen week. Het recherche-onderzoek naar banden met een criminele organisatie of drugshandel loopt nog.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen