woensdag, april 24, 2024

Mohammed Kudus is hard op weg een heus icoon te worden

Veel gelezen

Hij speelde afgelopen maand zes wedstrijden, maakte vier goals en gaf een assist. Sinds John Heitinga het voor het zeggen heeft bij Ajax bloeit Mohammed Kudus helemaal op. Insiders zijn er dan ook stellig van overtuigd dat hij het volgende talent is dat voor een megabedrag zal vertrekken bij Ajax. Hopelijk duurt dat nog wel even want de supporters van Ajax zijn lyrisch over de 22 jarige aanvallende middenvelder.

George Boateng, zelf Nederlander met Ghanese roots, die in de Eredivisie voor Feyenoord speelde, zegt over Kudus in het AD het volgende: “In zijn techniek, dribbel en kracht komt Mo helemaal niets tekort”. Het is duidelijk te zien dat een beetje vertrouwen van de trainer heel veel met een voetballer (of elke andere sporter) kan doen.  Dat er nog genoeg te leren valt voor deze jonge aanvaller, staat echter ook buiten kijf. Zijn versnellingen zouden soepeler kunnen en bij solo’s moet hij leren meer en beter het overzicht te behouden.

Daarnaast is zelf scoren natuurlijk hartstikke leuk, maar een goede assist kan soms veel waardevoller zijn, zeker wanneer je als speler echt helemaal compleet wilt zijn. Bij een voorzet, steekpass of teruggetrokken bal je teamgenoten vaker laten scoren, kan hem doen  uitgroeien tot een absolute topper. Boateng voegt daaraan toe dat wanneer hij die punten  zou weten te verbeteren, hij de de komende 18 tot 24 maanden uit zal groeien tot een heus fenomeen in de voetbalwereld.

Mohammed Kudus moest lang op zijn succes wachten

In 2018 wordt de dan 17-jarige Ghanees in zijn thuisland, waar hij speelde bij de Right to Dream Academy, gespot door FC Nordsjælland. Hij speelde eerst een halfjaar in het tweede en mocht op 5 augustus 2018 zijn debuut maken in het eerste elftal van de club. Hij werd tijdens de rust gewisseld en zijn team verloor de wedstrijd tegen Brøndby IF met 0-2. Zijn eerste doelpunt volgde pas op 4 maart 2019 tijdens de wedstrijd tegen FC Midtjylland.

In 2020 maakte Kudus voor 9 miljoen de overstap naar Ajax waar hij een contract voor vijf seizoenen. Zijn debuut volgde op 20 augustus van dat jaar. Ajax speelde tegen RKC Waalwijk en won de wedstrijd met 3-0. Kudus maakte zijn eerste doelpunt een maand later tegen SC Heerenveen. Op 21 oktober 2020 maakte hij zijn interlanddebuut tijdens de wedstrijd tegen Liverpool. Kudus viel echter uit met een knieblessure. Sindsdien hebben verschillende blessures hem parten gespeeld en zelfs wanneer hij niet geblesseerd was, kreeg hij zelden speeltijd.

Onder John Heitinga bloeit de Ghanees dus duidelijk weer op en dat is goed nieuws voor Ajax die hem bijna kwijt was. Kudus wilde namelijk aan het begin van dit seizoen de overstap naar Everton maken, alleen kwam die transfer niet rond, waardoor Kudus genoodzaakt was bij Ajax te blijven.

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen