woensdag, april 24, 2024

Heitinga traint bewust niet op strafschoppen voor de wedstrijd tegen Union Berlin

Veel gelezen

Vanavond speelt Ajax de return tegen Union Berlin om een achtste finaleplek te veroveren  in de Europa League. John Heitinga blikte, samen met een grote groep verslaggevers uit binnen- en buitenland, alvast vooruit op de allesbepalende wedstrijd. Eerste speelde het al in eigen huis tegen Union en daar kon men niet echt indruk maken.

Er was volgens velen genoeg te verbeteren en Heitinga heeft daar mogelijk zijn  conclusies uit getrokken.  Hij geeft aan dat “wanneer wij gewoon doen wat we moeten doen, dan  bekeren we gewoon verder”.

Beslissing valt binnen de 90 minuten

Heitinga verwacht dat de wedstrijd binnen de 90 minuten beslist zal worden en geeft aan totaal niet op penalty’s te  hebben getraind. Wel bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er tijdens de reguliere speeltijd een penalty wordt gegeven en dus hebben de keepers wel de nodige informatie gekregen. Mocht het onverhoopt toch op strafschoppen aankomen, dan is het voor de kersverse trainer, die de ontslagen Alfred Schreuder opvolgt, heel simpel: de beste strafschopnemers zullen de eerst strafschoppen moeten nemen.

Andere spelers en nieuwe spelers

Over de opstelling tijdens de  wedstrijd liet Heitinga nog niet veel los. Wel gaf hij  aan dat hij en het team zich realiseren dat het spel anders moet dan tijdens de thuiswedstrijd. Die verliep niet echt soepel en was zelfs voor de neutrale toeschouwer alles behalve interessant. Heitinga geeft aan dat er met meer dynamiek gespeeld moet worden. Dat met dezelfde spelers als die eerder tegen Union Berlin opgesteld stonden, maar ook met andere spelers. Tegen de aanwezige pers geeft hij aan: “Dat zullen jullie gaan zien”.

Bij Union kan het spoken, weet Heitinga

Union is voor Heitinga gene onbekende club. Hij speelde tijdens het seizoen 2014/2015 bij de Duitse club Hertha BSC dat het stadion in dezelfde stad als Union heeft. ‘Bij Union kan het goed spoken en daar moeten we op voorbereid zijn”, aldus de kersverse trainer. Voor eigen publiek verloor de club uit Berlijn slechts eenmaal dit seizoen. In de competitie voor de Bundesliga is de club zelfs ongeslagen.

Misschien wel een teken aan de wand dat Union toch wat nerveus is, was het resultaat van afgelopen zondag tegen Schalke 04. De club speelde gelijk en verzuimde daarmee de koppositie van de Bundesliga in te nemen. De club staat nu op een gedeelde plaats met Bayern München en Borussia Dortmund.

Bij winst op Union bekert de club uit Amsterdam dus verder in de achtste finales van de Europa League en bij verlies is het Europees avontuur voorlopig even afgelopen. Ze zijn echter nog steeds wel titelkandidaat (net als Ajax zelf uiteraard), dus dat zegt wel iets”, aldus Heitinga die de komende wedstrijd dus met vol vertrouwen tegemoet ziet en gaat.

Voetbalt Avarez wel of niet?

Volgens Heitinga kan Edson Álvarez fit aan de de wedstrijd beginnen, al is het afwachten of hij deel uit zal maken van het complete plaatje. De Mexicaan kwam afgelopen zondag nog raar ten val dat een lichte blessure aan de schouder opleverde. Woensdag trainde hij niet de gehele training mee en Heitinga gaf aan op donderdag voor de wedstrijd te bekijken of hij fit genoeg is om te spelen. Uiteindelijk heeft Alvarez daar zelf het laatste woord over. Of de 1100 meegereisde fans hem in de basis zullen zien, blijft dus even afwachten.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen