zaterdag, maart 2, 2024

Dit zijn de 10 best betaalde spelers uit de Eredivisie

Veel gelezen

De Eredivisie is de populairste en meest competitieve competities in Europa. Zoals bij de meeste professionele competities variëren de salarissen van spelers in de Eredivisie aanzienlijk, afhankelijk van hun vaardigheidsniveau en de club waarvoor ze spelen.

Het gemiddelde salaris voor een speler in de Eredivisie ligt rond de €300.000 per jaar, hoewel sommige spelers aanzienlijk meer zouden kunnen verdienen. Uitzonderingen naar boven zijn er genoeg, maar er zijn veel meer spelers die minder dan 3 ton verdienen en gemiddeld zo’n €50.000 per jaar ontvangen. Voor de tien beste spelers uit de Nederlandse Eredivisie een schijntje, want zij komen voor iets minder dan 2 miljoen euro hun bed niet uit.

Fábio Daniel Soares Silva

Voor veel mensen opvallend maar de best betaalde speler in de Nederlandse Eredivisie is Fábio Silva. De centrumspits, die sinds 2020 bij Wolverhampton Wanderers, speelt is sinds januari 2023 uitgeleend aan PSV.  Hij kwam in 2017 voor het eerst uit voor het Nationale team van Portugal. Fábio Silva verdient per jaar 4.81 miljoen euro.

Steven Bergwijn

In juli 2022 tekende deze linksbuiten een contract voor vijf jaar bij Ajax. De club nam de speler over van Tottenham Hotspur en moest diep in de buidel tasten voor de transfersom van 31.25 miljoen euro. In 2018 debuteerde Bergwijn voor het Nederlands elftal. Zijn jaarlijkse inkomen bij Ajax bedraagt 4.6 miljoen euro.

Dusan Tadić

Voor een overnamebedrag van 11.8 miljoen nam Ajax deze Servische vleugelspeler in 2018 over van het Engelse Southampton. Hij maakte in 2011 zijn debuut in het Servische nationale elftal. In september vorig jaar speelde hij zijn 200ste wedstrijd en bij Ajax heeft hij niet een keer op de bank gezet. Zijn vaste basisplaats levert Tadić 3.5 miljoen euro per jaar op.

Davy Klaassen

Sinds 2020 speelt middenvelder Klaassen bij Ajax en dat blijft hij doen tot 2024. Voor Nederland debuteerde hij al in 2014. Klassen wordt ook wel Mister 1-0 genoemd, omdat hij inmiddels 24 keer verantwoordelijk was voor de openingstreffer van een wedstrijd. En wellicht is dat mede de reden dat Ajax bereid is hem 3.26 miljoen euro per jaar te betalen.

Steven Berghuis

Berghuis is een verdienstelijke aanvaller die momenteel bij Ajax speelt. Daar speelt hij sinds 2021 en zijn  contract loopt door tot 2025. In 2016 debuteerde Berghuis in het Nederlands elftal en in 2020 nam hij met Oranje deel aan het EK. Zijn salaris bedraagt per jaar een slordige 3 miljoen euro.

Francisco Fernandes Conceição

Sinds 2022 voetbalt deze Portugese speler bij Ajax, waar hij een contract tot 2027 heeft getekend. Hij kwam regelmatig uit voor Portugal en de coach die hem voor het eerst selecteerde voor het nationale elftal van Portugal is tevens zijn vader. Francisco Conceição moet het eigenlijk zijn hele carrière met een plaats op de bank doen, wat ook geldt bij zijn huidige club. Iets dat hem per jaar 2.65 miljoen oplevert.

Ibrahim Sangaré

Sinds 2020 speelt deze Ivoriaanse speler bij PSV waar hij een vaste plek in de basis heeft. Hij kwam in 2015 voor het eerst uit voor het Ivoriaanse nationale team. Een succesvol debuut, want hij maakte het eerste (en enige) doelpunt tegen Ghana. Bij PSV heeft Sangaré een contract voor vijf jaar en dat levert hem 2.4 miljoen euro per jaar op.

Patrick van Aanholt

In 2013 debuteerde Van Aanholt in het Nederlands elftal en daarna heeft hij bij verschillende clubs gespeeld. Vorge jaarr speelde hij bij Galatasaray en had hij de pech dat de club het slechtste seizoen ooit af werkte. Hij maakte in januari 2023 de overstap naar PSC waar hij op leenbasis speelt.  Patrick van Aanholt verdient per jaar niet minder dan 2.24 miljoen euro.

Florian Grillitsch

Deze Oostenrijkse spelers voetbalt sinds 2022 bij Ajax en kwam in 2017 voor het eerst uit voor het Oostenrijkse nationale elftal. Grillitsch heeft een tweejarig contract waarna hij trasfervrij mag vertrekken. Hij moet het vooralsnog bij Ajax met een plaats op de bank doen, maar dat bevalt blijkbaar prima, want een aanbod van Olympique Lyonnais af. Hij wil dit seizoen in ieder geval afmaken en waarom ook niet? Met een salaris van 2.03 miljoen per jaar heeft hij immers weinig om over te klagen.

Luuk de Jong

Momenteel speelt Luuk de Jong voor PSV dat hem in 2022 over nam van Sevilla. De Jong is geboren in Zwitserland en heeft daar tot zijn vierde gewoond. Omdat de Zwitserse nationaliteit pas vanaf 14 jaar wordt toegekend, heeft hij alleen een Nederlands paspoort en mag dus uitkomen voor het Nederlands elftal. Dat deed hij voor het eerst inn 2011. Luuk de Jong verdient 1.98 miljoen euro per jaar en is daarmee de op negen na best betaalde voetballer van ons land.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen