dinsdag, april 23, 2024

Lucht geklaard tussen Sneijder en Van der Sar tijdens informele ontmoeting

Veel gelezen

Wesley Sneijder en Edwin van der Sar kunnen weer samen door een deur, nadat de twee tijdens een goed gesprek de lucht hebben geklaard. Sneijder had in de media kritiek op het beleid van Ajax en daar had Van der Sar vervolgens ook weer in de media op gereageerd. ‘Niet zo handig”, moeten beide heren hebben bedacht en dus volgde er een informeel gesprek waar overigens volgens Sneijder geen woord werd gesproken over een mogelijk dienstverband bij de Amsterdammers.

Aan tafel bij Vandaag Inside legt hij uit dat een gesprek over een dienstverband ook helemaal niet de insteek van het gesprek was. Hij legt uit dat Edwin van der Sar van bepaalde dingen die Sneijder in de media had geuit, niet op de hoogte was. En dat heeft Sneijder tijdens het gesprek toegelicht.

Sneijder blijft Ajax gewoon kritisch volgen

Sneijder is overigens niet van plan om minder kritisch te zijn op het spel van Ajax, bijvoorbeeld wanneer het gaat over het spel tegen Union Berlin. Ajax mocht blij zijn dat het niet op achterstand kwam, want Sneijder zag geen handsbal van Morten Thorsby. Volgens Sneijder is Ajax in leven gehouden en vond hij het een rare beslissing.

Ajax zit gewoon niet lekker in het vel

Over de manier waarop spelers werden gewisseld, heeft Sneijders zo zijn vraagtekens. De gevaarlijke kopbal die Gerónimo Rulli vlak na rust op zich af zag komen, kwam volgens hem voort uit een vreemde wissel situatie. Taylor had zich nooit op die positie mogen bevinden. Het is best logisch dat je met drie man verdedigt, wanneer de tegenstander twee man voorin heeft, maar zet daar niet iemand neer die daar niets te zoeken heeft.

Wat Sneijder betreft is het spel van achteruit ver te zoeken. Er wordt vooral gespeeld op balbezit en daar worden de spelers nerveus van. Tussen de linies komt er niemand vrij en er is geen sprake van positiespel en iedereen speelt maar een beetje verstoppertje. 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen