zaterdag, maart 2, 2024
Home Blog

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

0

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de huidige directeur van AZ, neemt het stokje over van de onlangs opgestapte Edwin van der Sar. De voormalige eigenaar van Go Ahead Eagles zal een driejarig contract tekenen zodra Ajax en hij het concurrentiebeding kunnen oplossen. Ajax heeft verklaard dat het onderzoek naar de procedure loopt en dat de uitkomst enkele maanden tot een jaar kan duren.

Zodra er een datum is vastgesteld, zal de RVC een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) bijeenroepen om de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) formeel op de hoogte te stellen van de voorgenomen benoeming. AZ is van plan om volledig en eerlijk mee te werken aan dit proces.

Een Ajacied in hart en nieren

“Voor mij begon het allemaal in mijn jeugd als speler van de zaterdagselectie bij Ajax. Sindsdien ben ik aan de club verbonden gebleven. En nu kijk ik reikhalzend uit naar een nieuwe fase die in Amsterdam gaat beginnen,” aldus Kroes in zijn eerste reactie.Wat Kroes nog waardevoller maakt voor Ajax is zijn track record van succes in verschillende functies. Hij speelde een centrale rol in de groei van makelaarsbedrijf Sports Entertainment Group, dat uiteindelijk de grootste van Nederland werd. Nog maar een jaar geleden verkocht Kroes zijn aandelen in Go Ahead Eagles, een club die hij hielp direct te promoveren en voor het eerst in jaren belangrijke spelersverkopen te realiseren, waaronder Jay Gorter en Sam Beukema.

Binnen de voetbalwereld heeft Kroes een reputatie opgebouwd vanwege zijn uitgebreide netwerk en zakelijk inzicht. Hij heeft niet alleen een scherp oog voor talent, maar ook een grondige kennis van complexe contracten. Daarnaast blinkt Kroes uit in het opzetten en beheren van efficiënte processen.

Eerst volgt een interim-periode

Ajax heeft verklaard dat de huidige directie de taken van de algemeen directeur tijdens de interim-periode zal blijven waarnemen. Deze beslissing komt na de verdeling van de verantwoordelijkheden van de vertrokken Van der Sar onder de huidige directieleden in de afgelopen maanden.De aanstaande benoeming van Kroes is niet verrassend gezien zijn grote genegenheid voor Ajax en zijn prestaties in het verleden. Hij is al lange tijd lid van de Amsterdamse club en heeft ook gevoetbald bij de amateurtak van Ajax. Kroes liet weten blij en trots te zijn dat hij door de club is benaderd voor deze functie.

Ihattaren gat eerst wel, maar uiteindelijk toch niet naar Turkije

De mogelijke overstap van Mohamed Ihattaren naar Samsunspor is geannuleerd door onverwachte wijzigingen en aanvullende eisen van de speler. Ondanks dat hij hartelijk werd ontvangen op het vliegveld van Samsun en klaar stond om een vierjarig contract te tekenen, vond de Turkse club de gewijzigde voorwaarden van Ihattaren onacceptabel. Als gevolg hiervan is Ihattaren teruggekeerd naar Nederland.

Ihattaren’s contract bij Juventus werd onlangs ontbonden, waardoor hij op zoek kon naar een nieuwe werkgever. Bij Samsunspor had hij gehoopt zijn kwijnende carrière nieuw leven in te blazen. Ihattaren, die eerder bekend stond als een talentvolle speler bij PSV, kwam in Eindhoven op een zijspoor terecht. Juventus nam hem over en leende hem meteen uit aan Sampdoria, maar hij kreeg niet de kans om in Italië te spelen. Ihattaren sloot zich vervolgens aan bij Ajax, maar ook dat bleek geen succes. Zijn laatste officiële wedstrijd was op 6 mei 2022, met Jong Ajax tegen De Graafschap. Het team nam in oktober afscheid van hem.

Enfent Terrible van de voetbalwereld

De carrière van Mohamed Ihattaren is al langer verspild volgens ESPN-analist Marciano Vink, die niets positiefs te zeggen heeft over de 19-jarige PSV-speler.In een officiële verklaring liet PSV zondag weten dat de spelersgroep, technische staf en het management er alles aan hebben gedaan om Ihattaren weer op de rails te krijgen. Zijn gebrekkige houding heeft de aanvallende middenvelder echter opnieuw in de problemen gebracht. Vink uitte zijn bezorgdheid in de studio van ESPN en benadrukte dat Ihattaren snel volwassen moet worden. Hij riep ook de mensen om hem heen, zoals Mino Raiola en zijn familie, op om hem te steunen, omdat anders niet alleen zijn geloofwaardigheid, maar ook zijn hele carrière in gevaar zou komen.

Vink betwijfelt of er op dit moment een buitenlandse club geïnteresseerd zal zijn in Ihattaren, tenzij Raiola zijn verantwoordelijkheid neemt. Vink voorspelt echter dat zelfs als er een stap wordt gezet, Ihattaren zal worden bestempeld als een lastige jonge speler. Verder zet Vink vraagtekens bij het gedrag van Ihattaren op sociale media, met name bij zijn pogingen om zich te verzoenen met Ajax. Vink vindt dit gedrag onnodig en vindt dat Ihattaren zich alleen op het voetballen moet richten. Vink merkt ook op dat Ihattaren nog niet in topconditie is, wat zorgwekkend is aangezien het al februari is. Hij vindt dit gedrag onvolwassen.

Dood verklaarde voetballer duikt op en verdwijnt vervolgens weer

Voormalig Schalke 04 voetballer Hiannick Kamba, die aanvankelijk dood gewaand werd en later veroordeeld werd voor het in scène zetten van zijn dood, is momenteel op de vlucht. Kamba had eigenlijk in de gevangenis moeten zitten, maar volgens de Duitse krant Bild beweert hij onschuldig te zijn.

Kamba, die in de jeugdelftallen van Schalke 04 speelde naast Manuel Neuer, de beroemde Duitse doelman, was schijnbaar vier jaar dood. De 34-jarige besloot echter een andere weg in te slaan en begon aan een nieuwe carrière bij chemiebedrijf Envik. De absurditeit van Kamba’s verhaal valt niet te ontkennen.

In 2016 verdween hij spoorloos. Hij zou zijn teruggekeerd naar zijn thuisland Congo, waar zich onfortuinlijke gebeurtenissen voordeden. Men dacht dat hij was omgekomen bij een auto-ongeluk. Vier jaar later kwam er echter een onverwachte onthulling aan het licht. In 2018 verscheen de man op de Duitse ambassade in Kinshasa en verklaarde dat hij springlevend was. Daarna keerde hij terug naar Duitsland, waar hij discreet een carrière in de chemische industrie voortzette.

Levensverzekering opgestreken

De ex-vrouw van Kamba had een aanzienlijk bedrag ontvangen van zijn levensverzekering, in totaal 1,2 miljoen euro. Hun frauduleuze plan ontrafelde zich echter toen ontdekt werd dat de overlijdensakte vervalst was. Als gevolg hiervan werden ze in september 2022 veroordeeld tot 3 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor hun frauduleuze daad.In een nieuwe wending aan dit eigenaardige verhaal is aan het licht gekomen dat de voormalige voetballer zijn gevangenisstraf nooit heeft uitgezeten.

In plaats daarvan wist hij te ontsnappen naar Congo, zoals gemeld door Bild, die contact met hem had gehad. Hij verklaarde onschuldig te zijn en uitte zijn teleurstelling over Duitsland, dat geen bewijs tegen hem had en hem alleen maar wilde opsluiten en deporteren. Gezien de omstandigheden koos hij ervoor om vrijwillig terug te keren naar Afrika.

Volgens hem woont hij nu in Congo met zijn twee jaar oude zoon. Dit nieuws valt echter niet goed bij officier van justitie Hauke Schlick. Ze vertelt Bild dat ze een internationaal arrestatiebevel tegen hem zullen uitvaardigen als reactie op zijn ontduiking van justitie.

Oranje vrouwen trainen op WK als enigen op een cricketveld

0

Volgens het ANP zijn de Nederlandse voetbalvrouwen de enigen in Nieuw-Zeeland die op een cricketveld trainen. De FIFA heeft voetbal- of rugbyvelden beschikbaar gesteld voor de 15 andere nationale teams die deelnemen aan het WK. De FIFA heeft aanpassingen gedaan aan het cricketveld in Tauranga, waar Nederland traint.

Een harde plaat in het midden van het veld wordt echter als “gevaarlijk” beschouwd en maakt het volgens bondscoach Andries Jonker onmogelijk om met een volledig team van elf spelers te spelen. Daarom worden er aangepaste oefeningen uitgevoerd op het veld.

Momenteel trainen acht van de 16 nationale teams in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Drie teams hebben Wellington als basiskamp gekozen, terwijl er ook getraind wordt in Hamilton, Palmerston North, Dunedin en Christchurch. In Christchurch wordt getraind op rugbyvelden die door de FIFA zijn aangepast om als voetbalvelden te dienen, zoals een gemeentewoordvoerder uitlegde.

Niet de eerste keuze van Oranje

Tauranga was niet de voorkeurslocatie voor de training vanwege de afstand tot Dunedin, waar Oranje twee groepswedstrijden zal spelen. De FIFA bepaalt echter de uiteindelijke bestemming. De KNVB koos voor Tauranga vanwege het mildere klimaat vergeleken met Dunedin. Ondanks bezwaren zal Oranje blijven trainen op het cricketveld, waar niet volledig elf tegen elf kan worden geoefend.

Een verhuizing naar Hamilton werd overwogen, maar bracht logistieke uitdagingen met zich mee. De Nederlandse ploeg verblijft in Tauranga, wat ongeveer anderhalf uur rijden is van Hamilton. Daarentegen kunnen Vietnam, Portugal en de Verenigde Staten, de andere teams in de groepsfase, trainen op voetbalvelden.

Kleine grope Nederlandse fans

Ongeveer 600 Nederlandse fans zullen de eerste groepswedstrijd van Nederland in Nieuw-Zeeland bijwonen, gebaseerd op de meest recente gegevens van de KNVB. Het Forsyth Barr stadion in Dunedin biedt plaats aan ongeveer 26.000 personen en er zijn al 8.000 kaarten gekocht voor de wedstrijd tegen Portugal, die gepland staat voor zondag om 9.30 uur Nederlandse tijd.Volgens de Nederlandse ambassadeur in Nieuw-Zeeland, Ard van der Vorst, wonen er naar schatting 150.000 mensen met een Nederlandse band in het land dat het WK organiseert. In Nieuw-Zeeland wonen ook ongeveer 40.000 mensen met een Nederlands paspoort. Van der Vorst hoopt dat zij tijdens de groepswedstrijd tegen Portugal een levendige “zee van oranje” op de tribunes zullen creëren.

Voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten aanstaande donderdag zullen volgens de laatste cijfers meer dan 1.000 Nederlandse fans aanwezig zijn. Er zijn al meer dan 31.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd in het Wellington stadion, dat een capaciteit heeft van 34.500 zitplaatsen. Van der Vorst constateert een grote belangstelling voor deze wedstrijd in Wellington, mede door de relatief korte vlucht van 12 uur vanuit Amerika.

Op dit moment wordt verwacht dat er ongeveer 3.500 fans aanwezig zullen zijn bij de groepswedstrijd tegen Vietnam op 1 augustus. Er zijn al meer dan 200 kaarten gekocht door personen met de Nederlandse nationaliteit.

Benjamin Mandy vrijesproken van verkrachtingen en tekent nieuw contract

0

Benjamin Mendy, een 29-jarige Franse linksback, heeft een contract getekend bij FC Lorient. Afgelopen vrijdag werd Mendy vrijgesproken van alle aanklachten, waaronder negen aanklachten van verkrachting, poging tot verkrachting of aanranding, waarmee een einde kwam aan de rechtszaak.

De voormalige Manchester City-voetballer Benjamin Mendy heeft om privacy gevraagd om “zijn leven weer op te bouwen” nadat hij niet schuldig was bevonden aan het verkrachten van een vrouw en een poging tot verkrachting van een andere. De voormalige Franse international huilde toen een jury hem vrijspraak na een nieuw proces in het Chester Crown Court.

Zou einde van voetbal carriere zijn geweest

De vrijspraken betekenen dat de 28-jarige verdediger nu niet schuldig is bevonden aan alle beschuldigingen tegen hem door zes vrouwen, die zijn voetbalcarrière op het spel zette. Hij heeft zijn naam gezuiverd, maar is werkloos nadat zijn contract bij Manchester City eind juni afliep. De Premier League-club stopte met betalen hem in september 2021, kort nadat hij was aangeklaagd, hoewel de manager, Pep Guardiola, een karaktergetuige was tijdens zijn eerste proces, waar hij Mendy omschreef als een “echt goede jongen”.

De vrouwen hadden hem ervan beschuldigd hen tussen oktober 2018 en augustus 2021 te hebben aangevallen in zijn omheinde herenhuis van £ 4,8 miljoen, vaak op illegale feesten tijdens de lockdowns van Covid. Hij werd in januari vrijgesproken van het verkrachten van vier vrouwen en het seksueel misbruiken van een andere, waarbij de jury geen uitspraak kon doen over twee openstaande aanklachten, wat leidde tot een nieuw proces.

Vrouwen zouden zelf initiatief hebben genomen

Hij werd vrijdag vrijgesproken van poging tot verkrachting van een vrouw die naar zijn huis kwam met een vriend van hem, een andere Franse voetballer, Diacko Fofana. Ze zei dat Mendy haar probeerde te verkrachten toen ze uit de douche kwam, maar hij zei dat ze flirtten en dat hij zich terugtrok zodra ze nee zei. Hij werd ook vrijgesproken van het verkrachten van een vrouw die hij had ontmoet in een bar in Alderley Edge, in een chique buitenwijk van Cheshire.

 

 

 

Uniek tafereel: Maori mannen en Oranje voetbal dames

De Oranje Leeuwinnen hebben vriendschappen gesloten met de plaatselijke Maori uit Tauranga. In een welkomstceremonie, begeleid door gezang, werden de speelsters hartelijk omarmd door de lokale stammen. De Tangata Whenua voerden een indrukwekkende Haka uit, die de eenheid tussen het Nederlandse team en de lokale bevolking symboliseerde.

De Leeuwinnen werden door de ceremonie geleid, die minder dan een uur duurde. Vier krijgers leidden hen het veld op bij het Bay Oval sportcomplex, waar de zegening plaatsvond. De Maori en het Nederlandse team wisselden geschenken uit na een betekenisvolle discussie over Maori-waarden en normen.

Andries Jonker bood de Nederlandse emigranten een Oranjeshirt met handtekeningen aan. De spelers ontvingen een armband met een pounamu, een groene steen die uniek is voor Nieuw-Zeeland en een belangrijke culturele en spirituele waarde heeft.Verslaggever Steven Kooijman heeft de Oranje Leeuwinnen bereisd en op de voet gevolgd en geeft inzicht in de kansen van het team van Andries Jonker.

Imiterende voetbalsters vallen niet in de smaak

Tijdens de open training ’s middags hadden de Leeuwinnen de gelegenheid om in contact te komen met veel Nederlandse emigranten en hun nakomelingen. Ze zongen zelfs het lied “Zie die Leeuwinnen” van Claudia de Breij. Chantal Janzen riep uit: “Die meiden weten echt hoe ze moeten voetballen!” Het Haka incident werd ook besproken tijdens de toespraken. In een inmiddels verwijderd KNVB-filmpje was te zien hoe Merel van Dongen en aanvoerder Sherida Spitse een haka imiteerden, wat door sommige Maori niet goed werd ontvangen. Er was echter geen animositeit in het cricketstadion, dat was omgebouwd tot trainingsveld.

Na het schudden van handen met alle spelers en de coaching staf, vergaven de Maori de onhandige actie met de woorden: “We verwelkomen jullie met open armen en open harten, zoals onze voorouders zouden hebben gedaan,” zei een van de chiefs.

 

Van der Sar van IC af en mag komende week naar huis

0

Edwin van der Sar heeft via sociale media een update gegeven over zijn gezondheid. Hij sprak zijn dank uit voor de overweldigende steun en lieve berichten die hij heeft ontvangen. Hoewel hij nog steeds in het ziekenhuis ligt, is hij optimistisch over zijn ontslag volgende week en de voortgang van zijn herstel.

De 52-jarige Van der Sar kreeg een hersenbloeding toen hij op vakantie was in Kroatië en werd snel naar de intensive care in Split vervoerd. Sindsdien is hij overgebracht naar Nederland, waar hij opgelucht kan aankondigen dat hij niet langer op de intensive care ligt. Uit de gehele voetbalwereld kwamen steunbetuigingen voor de ex-doelman van Oranje en vertrekkend directeur bij Ajax. Zijn gezin en hijzelf hebben dat als een enorme steun ervaren en zijn dankbaar voor alle lieve woorden.

Vertrek bij Ajax

Van der Sar verklaarde eind mei te stoppen bij Ajax. De oud-international, die sinds 2012 directeur marketing en sinds 2016 algemeen directeur van de club was, gaf aan uitgeput te zijn na een moeilijk seizoen. Ajax eindigde op de derde plaats en kreeg te maken met veel kritiek op het management, wat de beslissing van Van der Sar noodzakelijk maakte. Ajax heeft het laatste jaar met veel tegenstagen te maken gehad, wat mede  resulteerde in een zeer teleurstellend competitieresultaat.

Opschudding bij AS Monaco: aanvoerder verdacht van verkrachting!

0

AS Monaco is in beroering nu hun sterspeler en aanvoerder, Wissam Ben Yedder, wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van verkrachting. Franse aanklagers zijn een onderzoek gestart naar de beroemde Franse spits, na beweringen dat de daden vorige maand plaatsvonden in Beausoleil, een stad in het noorden van Monaco.

Wissam Ben Yedder, die Sevilla verliet voor een nieuwe reis in het Prinsdom in 2019, wordt volgens de openbare aanklager van Nice geconfronteerd met beschuldigingen van verkrachting. Het persbureau AFP meldt dat twee slachtoffers naar voren zijn gekomen en twee personen beschuldigen. Een van hen zou de Franse spits van AS Monaco zijn. De identiteit van de tweede beschuldigde blijft onbekend.

Twee slachtoffers die twee mensen beschuldigen

Wissam Ben Yedder, die Sevilla verliet voor een nieuwe reis in het Prinsdom in 2019, wordt volgens de openbare aanklager van Nice geconfronteerd met beschuldigingen van verkrachting. Het persbureau AFP meldt dat twee slachtoffers naar voren zijn gekomen en twee personen beschuldigen. Een van hen zou de Franse spits van AS Monaco zijn. De identiteit van de tweede beschuldigde blijft onbekend.

Wissam Ben Yedder, geboren op 12 augustus 1990, is een Franse voetballer die voornamelijk als spits speelt. In augustus 2019 sloot hij zich aan bij AS Monaco met een contract tot medio 2024, nadat hij voor ongeveer €40 miljoen was overgekomen van Sevilla FC. Ben Yedder vertegenwoordigde in 2018 voor het eerst de Franse nationale ploeg.Ben Yedder begon zijn professionele voetbalcarrière in 2010 bij UJA Alfortville, een team dat deelneemt aan de CFA, de vierde divisie in Frankrijk. Tijdens zijn debuutseizoen scoorde hij op indrukwekkende wijze negen doelpunten in 23 wedstrijden. Vervolgens tekende hij in juli 2010 bij Toulouse, een club uit de Ligue 1.

Tadic ontbreekt op eerste training wegen prive omstandigheden

0

Te midden van geruchten over een mogelijke overstap van Dusan Tadic naar Besiktas, deed de afwezigheid van de Ajax-aanvoerder tijdens de terugkeer van andere internationals op De Toekomst woensdag de wenkbrauwen fronsen. Turkije gonst van de discussies rond deze mogelijke transfer, waardoor een giftige mix van speculaties is ontstaan.

Volgens verschillende individuen bij Ajax geloofde men dat één plus één gelijk was aan twee. Degenen die bekend zijn met het professionele model weten echter dat de Servische veteraan niet geneigd is om te muiten of een vertrek te zoeken. Navraag heeft dit bevestigd. Tadic’s afwezigheid was te wijten aan een persoonlijke kwestie. Hij liet vervolgens aan Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat en Coach Maurice Steijn weten dat hij donderdag zou terugkeren op sportpark De Toekomst.

Toch kunnen fans er niet helemaal zeker van zijn dat Tadic volgend seizoen bij Ajax blijft. Bronnen bij de club onthullen dat de Servische international, die 105 doelpunten en 112 assists heeft gescoord in 241 wedstrijden voor Ajax en al meerdere jaren de meest waardevolle speler van de Eredivisie is, kritisch is over de kwaliteit van de huidige selectie. Zijn toekomst hangt af van de ontwikkelingen op de transfermarkt, die op 1 september sluit.

Contract tot 2024

Al langer is duidelijk dat de aanvoerder van Ajax aanbieding gekregen heeft van Besiktas en hij mogelijk zijn contract bij Ajax wil beëindigen. De kans dat dit gebeurt lijkt echter onzeker. Eerder waren er geruchten dat Davy Klaassen en Florian Grillitsch ook mogelijk van Ajax naar Besiktas zouden verhuizen, maar Grillitsch is inmiddels teruggekeerd naar TSG Hoffenheim. Het is onduidelijk hoe Tadic heeft gereageerd op het aanbod van de Turkse ploeg en tot nu toe zijn er geen berichten over andere clubs die interesse in hem tonen.

Tadic staat momenteel tot 2024 onder contract bij Ajax, maar hij heeft al aangegeven dat hij na afloop van zijn spelerscarrière aan de club verbonden wil blijven. Of hij zijn contract na 2024 zal verlengen is onbekend. Turkse media melden dat Besiktas een bod op hem heeft uitgebracht. Tadic had vorig seizoen een grote impact voor Ajax met 13 doelpunten en 21 assists in 47 wedstrijden.

Messi heeft totaal geen spijt van zijn beslissing om in de VS te spelen

Lionel Messi kijkt reikhalzend uit naar zijn aanstaande kennismaking bij Inter Miami, zijn nieuwe team. In een gesprek met Argentijnse verslaggevers sprak de voormalige atleet van FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn steun uit voor de keuze die hij heeft gemaakt. Messi erkende dat de Amerikaanse competitie misschien niet dezelfde bekendheid heeft als de Europese topcompetities, maar dat dit geen invloed heeft op zijn vastberadenheid en mentaliteit. Hij bevestigde zijn toewijding aan het streven naar uitmuntendheid en het bereiken van zijn topprestaties.

Inter Miami zal Messi zondag officieel voorstellen. De 36-jarige Argentijnse voetbalster arriveerde dinsdag met zijn familie in Florida met een privévliegtuig. Een groep van ongeveer 20 fans wachtte Messi’s aankomst buiten het stadion met spanning af.

Contract voor 2,5 jaar

Verwacht wordt dat Messi een lucratief contract voor tweeënhalf jaar zal tekenen bij Inter Miami, ter waarde van 60 miljoen dollar per jaar (omgerekend 54,5 miljoen euro), om te gaan spelen in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

Messi heeft zijn eerste wedstrijd op 21 juli tegen Cruz Azul, een Mexicaanse club, nadat hij is overgekomen van Paris Saint-Germain. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Leagues Cup, een toernooi met teams uit de MLS en de Mexicaanse competitie. Op dit moment staat Inter Miami vijftiende en laatste in de Eastern Conference van de MLS.